Marcel 3e in RCE race te Valkenwaard

by / maandag, 19 augustus 2013 / Geplaatst in Laatste nieuws

Wat een fantastisch weekend is het voor ons geworden. Heel blij dat we na hard werken eindelijk een verdiend resultaat hebben gekregen.

Vrijdags was het nog druk werken aan de auto. Het bleek dat de problemen, van een niet werkende brandstofpomp in Maasmechelen, niet goed waren opgelost. Hubert Tromp is vrijdagavond nog extra langsgekomen in Valkenswaard om alles na te kijken. Hubert dank daarvoor.

Na dus een valse start van het weekend begon zaterdags de vrije training.

Op zich geen problemen op die dag met de auto. Wel bleek dat ons power shift volgens de organisatie te harde knallen maakt. Marcel moest hierdoor zijn rijstijl aanpassen wat de auto lastiger te besturen maakte. We hebben daardoor ook niet veel gekeken naar de tijdtraining. Gewoon rijden, een tijd zetten en zondag verder kijken.

Zondagochtend bij het warmdraaien van de auto kwam er nog een klein probleem aan het licht. Bij het spruitstuk kwam iets benzine uit. Ook dit werd na wat sleutelwerk opgelost.

De manches zijn we op zich goed doorgekomen. Of de wind nu anders stond weten we niet, maar we hebben geen opmerkingen meer gehad over onze powershift. Zodoende konden we voluit rijden.

Voor het team was het hard werken om de afstelling goed te krijgen. Beginnen met regen en dan een steeds meer opdrogende baan. In de regen moeten wij nog echt zoeken naar een juiste afstelling maar voor een droge baan hebben we nu een redelijke basis gevonden.

De finale was voor ons fantastisch. Marcel kwam als vierde de eerste ronde door vlak achter Coox.

Coox besloot direct te jokeren wat hem achter iets langzamere rijders plaatse. Hierdoor werd het gat met Marcel steeds iets groter. In de vierde ronde had Coox vrij baan en kwam dichter bij. We besloten Marcel direct de jokerlap in te sturen met een resultaat dat hij er net voor Coox nog uit kwam. Nog steeds op de 3e plek. Nu stond de druk er vol op bij Marcel.

Wat volgde waren 2 zinderende ronde. In de laatste ronde, de bocht na het rechte stuk, nam Marcel de bocht iets te ruim. Coox vloog binnendoor en nu lag hij 3e. Op het onverhard gebeurde het omgekeerde. Nu ging Coox iets te hard de bocht in. Marcel kon weer binnendoor en de derde plek weer overnemen. Deze stond hij toen niet meer af.

Wat fantastisch dat we na hard werken op dit niveau 3e zijn geworden. En dat in ons eerste jaar in de rallycross. Natuurlijk zijn we er nog niet maar we denken de juiste weg te hebben ingeslagen.

Speciale dank aan de vrienden van Snoeck die ons mede hebben geholpen en de supporters/ fans die er die dag voor ons een waren.

BOVEN