OTS Racing

foto

O.T.S .Racing is een autocrossteam opgericht in 2003. Per 2010 zijn wij een Stichting begonnen om een duidelijke scheiding aan te maken tussen het Racingteam en O.T.S.

Marcel Ottink is sinds 1988 actief in de autocross en heeft toen al onbewust het fundament gelegd voor een uniek raceteam. In de beginjaren werd er vooral met vrienden in de regio gereden. Marcel was de enige die de drang had om meer te presteren. Dit was het begin van het actottink team. Uit onvrede over de onderdelen die te koop waren en die het brute vermogen niet aan konden, zijn we begonnen onderdelen zelf te maken of te verbeteren.

Heel langzaam werden er steeds meer onderdelen gemaakt en besteld via ons team. Doordat dit ook steeds meer professionelere vormen begon aan te nemen is besloten in 2005 het actottink team om te dopen in het O.T.S.Racing team.

Als OTSRacingteam hebben we dus de mogelijkheid om veel onderdelen voor onze en andere auto’s zelf te maken. Hierbij kan gedacht worden aan cnc-frezen, frezen en spline-steken. Ook het maken speciale tandwielen en 3D vormen zoals koppelingshuizen, bakhuizen, carters en inlaatsystemen. Dit alles wordt ontworpen en bewerkt in eigen beheer.

Met name worden er onderdelen gemaakt voor de Divisie 1 en tourwagens. Toch neemt de vraag naar onderdelen in de sprintklasse ook steeds meer toe. Door het leveren van hoogstaand kwalitatief goed materiaal is ook in de motorcross en de Classic race series O.T.S. geen onbekende naam. Het spreekt voor zich dat mocht men dergelijke onderdelen wil fabriceren hier een zeer moderne machinepark voor nodig is.

OTS-Racing-customcampIn 2011 hebben we de overstap gemaakt van autocross naar rallycross. Deze keuze heeft tot gevolg dat we veel moeten aanpassen aan onze auto. Heel langzaam krijgen we dan nu ook aansluiting met de toprijders.

Onze auto is compleet conform het F.I.A. groep A regelement opgebouwd volledig in eigen huis. Dit is te vergelijken met de huidige WRC Rally autos. Natuurlijk vergt dit veel kennis, knowhow en technisch inzicht. Gelukkig hebben we in de loop der jaren aardig wat ervaringen opgedaan. Natuurlijk zijn we bereid deze kennis te delen. Mochten er dus onverhoopt (technische) vragen of opmerkingen ontstaan, kunt u ons altijd bereiken op info@otsracing.nl. Vragen in algemene vorm over het team sponsoring e.d. verzoek ik jullie te mailen naar team@otsracing.nl

Natuurlijk maken wij veel onderdelen in eigen huis. Toch kunnen wij ook niet racen zonder bijdrage van onze sponsoren. Ontzettend grote dank gaat hier dan ook naar uit. Mede hierdoor kunnen we op dit niveau blijven rijden. Zelf sponsor worden? Of wilt u graag eerst een dag sfeer proeven? Laat het ons weten. Wij zijn zeker bereid u en uw bedrijf een dag te begeleiden bij de cross. We zullen u dan laten weten wat wij ook voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Hopelijk zien we jullie dan op een cross.

BOVEN