OTSRacingteam 3e in ERC rallycross

by / dinsdag, 01 oktober 2013 / Geplaatst in Laatste nieuws

Opluchting en vreugde zijn groot na het behalen van de 3e plaats in het ERC kampioenschap rallycross. Europees Rally Championship

Vol goede moed waren we met onze Skoda Fabia vertrokken naar Tjechie (Sosnova). De kansen waren goed om alsnog de 3e plaats in het kampioenschap te behouden.

In het redelijk koude Tjechie deed onze auto het goed in de eerste vrijetraining.  Heel anders werd het in de tweede vrijetraining waarbij Marcel vol in de achterkant van een niet oplettende rijder reed.
Deze keek niet goed uit en stuurde onverwachts naar rechts. Ondanks de excuses die we hadden gekregen bleven we met veel schade zitten.

De angst was dat we misschien wel klaar konden zijn met dit weekend en de 3e plaats konden vergeten. Echter door fantastisch werk van de monteurs werd de schade bekeken en zo goed mogelijk hersteld.
Dit betekende wel met een andere turbo rijden en dus tevreden zijn met minder vermogen. Blij waren we dan ook dat de auto in de tijdtraining het weer redelijk deed.
Zondags begonnen met de warm up en manches. Na de 2e manche wisten we zeker dat we 6e zouden staan in de A-finale. Hierop is besloten de 3e manche niet te rijden.

Helaas waren we van 1 regel niet op de hoogte. En dat is dat diegene die de laagste schrapper (punten) heeft het beter heeft gedaan.
Jammer dat we er op deze manier achter moeten komen. Ons eerste jaar in de rallycross heeft ons dan ook weer wat geleerd!
Dit betekende dat we alsnog de B-finale moesten rijden.

Dit werd een race die wij niet snel meer zullen vergeten. 2 rijders waren veruit het snelst. Wij en nog een lokale rijder.
Deze meende Marcel moet willig van de baan te moeten drukken in de laatste ronde. Marcel vloog op hoge snelheid van de baan en miste net de baan commissarissen.
Het betrof de binnenbaan die niet bezet was met publiek. Door goed reageren kon Marcel de auto volledig buiten de baan uit de slip halen en zocht hij zijn weg naar het circuit weer op.
Een geluk bij een ongeluk was dat de voorsprong op dat moment zo groot was dat we deze race alsnog als 2e over de finish kwamen.

Na enig overleg en beklag van onze zijde, is de zwarte vlag ivm verlaten van de baan achterwege gebleven, We konden en mochten de finale gewoon rijden
Dat onze auto eigenlijk geen schade had verbaasde ons ook. De auto is nog sterker dan we al dachten.

In de finale was er maar 1 taak voor ons en dat was onze naast concurrent Bernd Schomaker (Duitser) volgen. Direct achter hem eindigen was voldoende.
Na weer een geweldige start van Marcel ( dit kan nu geen geluk meer zijn) gingen we bijna als 3e de eerste ronde in.
Bijna, want in de eerste bocht werden we naar buiten gedrukt. Hierop besloot Marcel geen risico te nemen en uit het gedrang te blijven. Gewoon achter Schomaker aan te sluiten.

Omdat we sneller waren besloten we snel vroeg de jokerlap te nemen. Marcel kon daardoor weer naar Schomaker toe rijden.
In de laatste ronde passeerde hij Schomaker en finishte als 6e deze finale.
Voldoende om de 3e plaats vast te houden.

Wij als team zijn ontzettend gelukkig dat ons eerste seizoen rallycross resulteert in 3e plaats in het kampioenschap.
Alle sponsors, belangstellende, fans, supporters maar vooral ook de teamleden die iedere keer mee zijn gegaan. Ontzettend bedankt!
Zonder jullie allemaal was dit nooit gelukt!.

Binnenkort zijn alle onboard beelden van de crashes en races te zijn bij ons op de site.

BOVEN